Predstavljanje Globalnog sporazuma o migracijama

predstavljanje-globalnog-sporazuma-o-migracijama-01

Misija Međunarodne organizacije za migracije – Agencije UN-a za migracije i Regionalno predstavništvo Visokog komesarijata UN-a za izbjeglice za jugoistočnu Evropu su dana 11.05.2017. godine u hotelu „Holiday“ u Sarajevu organizirali sastanak na kome je predstavljen Globalni sporazum o migracijama.

Pročitaj cijeli članak: Predstavljanje Globalnog sporazuma o migracijama

U Tjednu Crvenog križa prezentirani rezultati III faze projekta restauracije zgrade Društva Crvenog krsta/križa BiH u Sarajevu

rezultati-trece-faze-projekta-restauracije-zgrade-drustva-crvenog-kriza-u-sarajevu-2

U organizaciji Društva Crvenog krsta/križa BiH, Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, i u suradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH, 11.05.2017.godine prezentirani su rezultati treće faze projekta restauracije zgrade Društva Crvenog krsta/križa BiH u Sarajevu u enterijeru ovog nacionalnog spomenika BiH.

Pročitaj cijeli članak: U Tjednu Crvenog križa prezentirani rezultati III faze projekta restauracije zgrade Društva...

Web stranica Društva Crvenog krsta/križa

website-1

U periodu od 12.05. – 16.05. stranica Društva Crvenog krsta/križa povremeno neće biti dostupna zbog redovnog održavanja i unapređenja usluge.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić dana 10.05.2017. s izaslanstvom Društva Crvenog krsta/križa BiH u povodu Svjetskog dana i Tjedna Crvenog križa

predsjedatelj-predsjednistva-u-povodu-svjetskog-dana-i-tjedna-crvenog-kriza-2

U izaslanstvu su bili Rajko Lazić, predsjednik DCK BiH, Branko Leko, glavni tajnik DCK BiH, Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa FBiH, i Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske.

Pročitaj cijeli članak: Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić dana 10.05.2017. s izaslanstvom Društva...

Mi smo članovi Crvenog križa, a vi?

mi-smo-clanovi-crvenog-kriza-8

Povodom Svjetskog dana i Tjedna Crvenog križa dana 10.05.2017.godine u prostorijama Kulturnog centra Istočno Sarajevo održana je promocija Crvenog križa za učenike osnovnih i srednjih škola. Promoter Crvenog križa fudbaler Mladen Krstajić uručio je ovom prilikom 170 knjižica Crvenog križa mladim članovima i pozvao ih da postanu volonteri i aktivisti Crvenog križa.

Pročitaj cijeli članak: Mi smo članovi Crvenog križa, a vi?

Sa svečanosti u povodu 20-te godišnjice CK Srednjobosanskog kantona Središnja Bosna

godisnjica-ck-srednjobosanskog-kantona-2

Dana 09.05.2017. godine u Vitezu je održana svečana sjednica Predsjedništva Crvenog križa Srednjobosanskog kantona središnja Bosna, a u povodu 20-te godišnjice postojanja i rada, kao i 20-te godišnjice Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitaj cijeli članak: Sa svečanosti u povodu 20-te godišnjice CK Srednjobosanskog kantona Središnja Bosna

Vi ste ovdje: Početak Novosti