Predstavnici mladih DCK BiH sudjelovali na „Akademiji za volontere 2016“ u Bugarskoj

akademija-volonteri-bugarska-03

U razdoblju od 02. do 09. rujna 2016. godine, u organizaciji Crvenog križa Bugarske održan je u Kamčiji (Varna) kamp pod nazivom „Akademija za volontere 2016“. Kamp se održava posljednjih 10 godina i svake godine okuplja preko 100 volontera Crvenog križa Bugarske.

Ove godine sudjelovanje na kampu su također uzeli volonteri iz 5 europskih zemalja i to: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Holandije, Rumunije i Velike Britanije.
Ispred DCK BiH aktivno sudjelovanje na kampu uzeli su mladi volonteri Amir Draganović i Zorana Ilić.
Fokus ovogodišnje akademije je bio na izgradnji kapaciteta za mlade lidere, predavanja iz oblasti liderstva i liderskih sposobnosti, implementacija Y.E.S strategije, rad povjerenstva za mlade na razini Međunarodne federacije CK i CP, Europska mreža mladih, angažmanu volontera, briga i zaštita volontera u obavljanju poslova, učinkovit timski rad, regrutiranje, motiviranje  i  zadržavanje volontera u organizaciji, prezentacijske, komunikacijske i debatske vještine, javni govor, upravljanje vremenom itd.
Pored navedenih tema sve države su prezentirale rad svojih nacionalnih društava te primjere dobre prakse i iskustva u radu sa mladima.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Predstavnici mladih DCK BiH sudjelovali na „Akademiji za volontere 2016“ u Bugarskoj