Radionica na temu procjene i planiranja za sigurniji pristup korisnicima

sigurniji-pristup-radionica06

Delegacija MKCK u BiH organizirala je radionicu na temu razmatranja Okvira za sigurniji pristup korisnicima, koja se održala u razdoblju od 17. do 19. 10. 2016. godine u Sarajevu.

Na radionici je sudjelovalo preko 20 predstavnika DCK BiH sa svih razina organiziranja, uključujući viši i srednji kadar menadžmenta, iskusno osoblje i volontere.
Radionica za izradu plana i procjenu sigurnijeg pristupa trajala je tri dana i sastojala se iz tri jasna procesa koji su imali za cilj da se razvije plan koji će doprinijeti većoj prihvaćenosti nacionalnog društva i njegovog osoblja od strane zajednice, boljoj sigurnosti, te osiguravanju pristupa tijekom aktivnosti pružanja odgovora u osjetljivim i nesigurnim okolnostima. Prvi dan radionice obuhvatio je vježbu o naučenim lekcijama iz operativnog segmenta koja je omogućila da se identificiraju trenutni propusti, barijere, rizici i izazovi u vezi sa razinom prihvaćenosti nacionalnog društva, sigurnosti i pristupom. Drugog dana radionice urađena je vježba procjenjivanja kako bi se konsolidirali koraci koje je nacionalno društvo već preuzelo kako bi doprinijelo jačanju svoga pristupa, prihvaćenosti i sigurnosti, radeći istovremeno na identificiranju ključnih propusta i budućih prioriteta. Zadnjeg dana radionice pristupilo se izradi prioritetnog akcionog plana za sigurniji pristup nacionalnog društva. Identificirane aktivnosti, ukoliko se preuzmu, konkretno će doprinjeti nastojanjima nacionalnog društva da poveća svoju prihvaćenost, sigurnost i pristup.
Tijekom zvanične večere drugog dana radionice upriličen je susret g-dina Branka Leka, glavnog tajnika DCK BiH, sa g-đom Severine Chappaz, šeficom za operacije MKCK za istočnu Evropu i središnju Aziju, uz prisustvo g-dina Željka Filipovića, šefa delegacije MKCK u BiH. Na sastanku je g-đa Chappaz upoznata o aktivnostima koje provodi nacionalno društvo, problemima i izazovima sa kojima se susreće, također je potvrđena opredjeljenost za daljnju suradnju i potporu nacionalnom društvu od strane MKCK. Trećeg dana radionice, 19.10.2016. godine g-đa Chappaz i g-din Filipović su u pratnji g-dina Leke obišli zgradu DCK BiH tijekom koje su, od strane predstavnika firme koja provodi nadzor nad izvođenjem radova III faze, upoznati o realizaciji iste.
Po završetku radionice 20.10.2016. godine g-din Branko Leko, glavni tajnik DCK BiH održao je sastanak u sjedištu DCK BiH sa g-đom Jelicom Bogdanović, certificiranim trenerom MKCK za oblast Sigurniji pristup. Na sastanku je urađena kratka evaluacija radionice i razgovaralo se o koracima koji predstoje za nacionalno društvo. Sastanku su nazočili g-đica Žaklina Ninković, asistent glavnog tajnika i koordinator za međunarodnu saradnju DCK BiH i g-đa Zorica Lučić, odgovorna osoba za suradnju ispred MKCK.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Radionica na temu procjene i planiranja za sigurniji pristup korisnicima