Sa obilježavanja 70. obljetnice Crvenog križa grada Širokog Brijega

70-obljetnica-ck-siroki-brijeg-2016-04

3. studenog/novembra 2016. godine u širokobriješkom hotelu “Park” Crveni križ grada Širokog Brijega proslavio je 70 godina postojanja. Program je počeo polaganjem vijenca na Trgu širokobrijeških žrtava – u znak sjećanja na sve preminule članove Crvenog križa i branitelja grada Širokog Brijega.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice upućene od strane domaćina, te najave programa, prikazan je desetominutni video prilog o 70 godina djelovanja Crvenog križa Široki Brijeg. Pozdravne govore i čestitke slavljenicima izrekli su: Glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko, pročelnica Službe za transfuziologiju Sveučilišne bolnice Mostar dr. Jadranka Knežević, fra Stipe Biško, župnik u župi Široki Brijeg, Gradonačelnik Širokog Brijega gosp. Miro Kraljević, a pročitana su i čestitanja od strane Predsjednika CK F BiH gosp. Ive Juričevića i Generalnog sekretara gosp. Namika Hodžića.
Najsvečaniji trenuci večeri bili su dodjela zahvalnica višestrukim dragovoljnim darivateljima krvi koji su prethodnih godina dobili sat s posvetom, no od tada su povećali broj svojih darivanja (njih 17 dobilo je zahvalnice).

Nakon toga 21 muškarac primio je ručni sat s posvetom i zahvalnicu za 20 i više darivanja, te devet žena koje su krv darivale 10 i više puta.
Crveni križ grada Širokog Brijega potom je uručio posebne zahvalnice predstavnicima gradske, županijske i federalne vlasti, kao i organizacijama, udrugama, institucijama te pojedincima za potporu u radu ovog društva.
Posebnu zahvalnicu dobio je gosp. Ivica Šaravanja koji je sa 57 darivanja rekorder Širokog Brijega, a odmah iza njega s 56 slijedi Predsjednik Crvenog križa grada Širokog Brijega gosp. Srećko Slišković.
Gosp. Srećko Slišković se zahvalio svima na dosadašnjoj podršci, zaželio još mnogo godina plodonosnog rada na dobrobit svih onih zbog kojih Crveni križ i postoji, a to su najranjivije kategorije društva, te istaknuvši dugogodišnju predanost i profesionalnost tajnice Crvenog križa g-đe Karmele Skoko – uz veliki pljesak i podršku prisutnih.
Svečanost je završena večerom te zabavom uz glazbu uživo.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Sa obilježavanja 70. obljetnice Crvenog križa grada Širokog Brijega