Održana sjednica Odbora za imovinu Društva Crvenog krsta/križa BiH

info-2-03

Sjednici Odbora za imovinu Društva Crvenog krsta/križa BiH, održana je dana 23.11.2016. godine u prostorijama DCK BiH u Sarajevu.

Na sjednici su prisustvovali su: gosp. Rajko Lazić, predsjednik DCK BiH; gosp. Husein Kličić, potpredsjednik DCK BiH; gosp. Namik Hodžić, generalni sekretar CKFBiH; gosp. Đoko Mihajlović, generalni sekretar CKRS i gosp. Branko Leko, glavni tajnik DCK BiH. Svoje odsustvo opravdao je potpredsjednik DCK BiH gosp. Zdravko Mioč uz iskazanu podršku u radu i predloženim zaključcima.

Članovi Odbora za imovinu su razmatrali: informaciju o aktivnostima na realizaciji Faze III obnove zgrade DCK BiH u Sarajevu, informaciju o aktivnostima po Zaključcima Desete sjednice Predsjedništva DCK BiH, plan aktivnosti u vezi ostalih prostora u zgradi DCK BiH (podrumski dio, dio prvog kata zgrade koji nije obuhvaćen Fazom III obnove i potkrovlje), informaciju o pristiglim donacijama za obnovu zgrade DCK BiH, informaciju o aktivnostima vezanim za imovinu DCK BiH u Republici Hrvatskoj – Dječije odmaralište u Lozici kod Dubrovnika, te informaciju o ostaloj imovini DCK BiH. Na sjednici su dogovoreni naredni koraci u postupanju sa imovinom DCK BiH, a koji će biti detaljno razmotreni na sjednici Predsjedništva DCK BiH.

Po završetku sjednice upriličen je zajednički obilazak zgrade DCK BiH za članove Odbora za imovinu, koji su od nadzorne inžinjerke upoznati sa radovima na uređenju unutrašnjeg enterijera na prvom katu zgrade. Izraženo je zadovoljstvo postignutim što je od velikog značaja za cjelokupnu strukturu DCK BiH, a posebno su pohvaljeni napori Glavnog tajnika koji kontinuirano o svemu izvješćuje Predsjedništvo, lobira i izvješćuje donatore ili one koji bi to tek mogli postati, izvješćuje javnost, institucije,...

Vi ste ovdje: Početak Novosti Održana sjednica Odbora za imovinu Društva Crvenog krsta/križa BiH