Zasjedala Statutarna komisija DCK BiH

statutarna-komisija-dck-bih-03

Druga sjednica Statutarne komisije Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) održana je dana 24.11.2016. godine u prostorijama Delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa (MKCK) u Sarajevu.

Pored gosp. Branislava Arnautovića, predsjednika i sljedećih članova Statutarne komisije DCK BiH: gosp. Zdravka Mioča, gosp. Namika Hodžića, gosp. Dragana Jegdića, gosp. Denisa Šehanovića, sjednici su nazočili imenovani predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u radu Statutarne komisije gosp. Samir Šlaku – stručni suradnik u Ministarstvu, šef Delegacije MKCK gosp. Željko Filipović (prisutnost u uvodnom dijelu sastanka), regionalni pravni savjetnik MKCK g-đa Neda Dojčinović, odgovorna osoba za suradnju MKCK g-đa Zorica Lučić, Glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko i asistent Glavnog tajnika g-đica Žaklina Ninković.

Cilj sjednice je bio analiza i usuglašavanje stavova vezano za radnu verziju Izmjena i dopuna Zakona o DCK BiH, uključujući analizu preliminarnih komentara i preporuka MKCK na ovu radnu verziju Zakona, kojim se uređuje položaj, aktivnosti i djelatnost DCK BiH. Tom prilikom je zaključeno da će Stručna služba DCK BiH napraviti prečišćeni tekst radne verzije Izmjena i dopuna Zakona o Crvenom krstu/križu Bosne i Hercegovine, gdje su prihvaćene sve sugestije MKCK i dostaviti svim članovima proširene Statutarne komisije DCK BiH.

Na sjednici je potvrđeno da će, nakon usuglašavanja teksta Izmjena i dopuna Zakona o DCK BiH, isti biti dostavljen na razmatranje Predsjedništvu DCK BiH, te ukoliko se postigne suglasje na dalje procesuiranje u nadležnost  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.
Gosp. Branko Leko, Glavni tajnik DCK BiH se zahvalio resornom Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Delegaciji MKCK na podršci pruženoj u ovom važnom zakonodavnom segmentu.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Zasjedala Statutarna komisija DCK BiH