Tjedan upozoravanja na opasnost od mina obilježen u strukturi DCK BiH

takmicenje-misli-mine-21.12.01

Tradicionalno svake godine, kao dio redovnih programskih aktivnosti, u entitetkim organizacijama Crvenog križa obilježava se Tjedan upozoravanja na opasnost od mina. U Crvenom križu Federacije BiH Tjedan upozoravanja na opasnost od mina se obilježava u razdoblju od 03. do 10. prosinca, a u Crvenom krstu Republike Srpske u razdoblju od 08. do 15. decembra.

Tokom obilježavana Tjedna upozoravanja na opasnost od mina raspisan je konkurs u osnovnim školama za izbor najboljih likovnih i literalnih radova. U CKFBiH konkurs je raspisan na temu „Opasnost od mina u BiH“, a u CKRS na temu „Pazi Mine – samo demineri vrše deminiranje“.

Kao završna manifestacija tokom Tjedna upozoravanja na opasnost od mina održana su entitetska natjecanja Misli Mine i proglašeni su pobjednici Konkursa za izbor najboljih likovnih i literalnih radova. Federalno natjecanje Misli Mine održano je 10.12.2016. godine u Sarajevu, a Republičko 15.12.2016. godine na Palama. Natjecanja je pratila i izložba likovnih i literalnih radova. Pobjedničkim ekipama na natjecanjima kao i pobjednicima Konkursa uručune su vrijedne nagrade, pehari i diplome, a svih učesnicima zahvalnice za učešće na natjecanju.

G-din Branko Leko, glavni tajnik DCK BiH prigodnim obraćanjem zvanično je otvorio Republičko natjecanje „Misli mine 2016“, a g-đa Ivana Grujić, koordinator za programe i humanitarna pitanja učestvovala je u radu žirija na oba entitetka natjecanja.
Ekipe koje su osvojile prva tri mjesta na entitetskim natjecanjima stekle su pravo učešća na državnom natjecanju Misli Mine koje će se održati u organizaciji DCK BiH na Svjetski dan borbe protiv mina 04. travnja 2017. godine.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Tjedan upozoravanja na opasnost od mina obilježen u strukturi DCK BiH