Održan drugi sastanak rukovodstva mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca za Evropu i Centralnu Aziju

drugi-sastanak-rukovodstva-mladih-03

U razdoblju od 15. do 18. 12. 2016. godine u Jesolu - Italiji održan je drugi sastanak rukovodstva mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca za Evropu i Centralnu Aziju na kojem je, ispred DCK BiH, učestvovao i g-din Jasmin Nikšić, jedan od sedam članova odbora.

Sastanak je bio prilika da članovi rukovodstva razmatraju akcioni plan za naredne dvije godine gdje se najveća pažnja stavila na aktivnosti u 5 oblasti: Migracije; Inovacije u volontiranju; Implementacija YES strategije; Jačanje međuregionalnih mreža mladih; Mladi i pregovaranje.

Kroz akcioni plan rukovodstvo mladih razmatralo je održavanje prve evropske konferencije "Mladi u migracijama" kao idealne prilike da se na jednom mjestu okupe lideri mladih Evrope i Centralne Azije, ali i Mediterana i drugih dijelova svijeta, te sa liderima Nacionalnih društava zajednički predstave aktivnosti u kojima veliku ulogu umaju mladi volonteri tokom migracijske krize.

Takođe se dogovaralo i oko učešća i uloge rukovodstva na Generalnoj skupštini Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Istanbulu, te Evropskoj konferenciji u Kazahstanu. Sastanak je podržan od strane Crvenog križa Italije i članovi rukovodstva su bili smješteni u domu Crvenog križa zajedno sa migrantima gdje su imali priliku direktno raditi i razgovarati sa migrantima, ali i obilježiti Međunarodni dan migranata. Pored toga održani su sastanci i sa liderima mladih Crvenog križa Italije.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Održan drugi sastanak rukovodstva mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca za Evropu i Centralnu Aziju