Delegacija DCKBiH na radnom sastanku pet nacionalnih društava u Zagrebu

delegacija-dckbih-sastanak-zagreb-05

Glavni tajnik Austrijskog Crvenog križa g-din Werner Kerschbaum, glavni tajnik Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine g-din Branko Leko, glavni tajnik Mađarskog Crvenog križa g-din Istvan Kardos i glavna tajnica Slovenskog Crvenog križa g-đa Renata Brunskole bili su u posjetu Hrvatskom Crvenom križu 20. i 21. prosinca 2016. godine.

Prilikom posjeta glavni tajnici pet nacionalnih društava posjetili su kućicu Hrvatskog Crvenog križa na Trgu bana Jelačića na kojoj su se upoznali s nekima od promidžbeno-edukativnih materijala koje Hrvatski Crveni križ ima u ponudi za sve posjetitelje manifestacije Advent u Zagrebu.

U Središnjem uredu Hrvatskog Crvenog križa održan je zajednički sastanak svih glavnih tajnika s izvršnim predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa g-dinom Robertom Marktom na kojemu su razmijenjene informacije o planovima i prioritetima u radu u 2017. godini svakog od nacionalnih društava.

Glavni tajnik DCK BiH g-din Branko Leko je uz prisustvo financijskog menadžera g-đice Azre Bričić kao najvažnije prioritete za 2017. godinu istaknuo slijedeće:
- Dovršetak III faze obnove zgrade DCK BiH u Sarajevu i preseljenje Stručne službe u istu;
- Nastavak aktivnosti na povratu imovine DCK BiH u Republici Hrvatskoj (Lozica kod Dubrovnika), uz očekivanu podršku resornog ministarstva, ali i Hrvatskog Crvenog križa;
- Nastavak jačanja kapaciteta cjelokupne strukture DCK BiH u pripremama i odgovorima na katastrofe (posebice u kontekstu moguće migrantske krize, ako bi bila obuhvaćena i Bosna i Hercegovina);
- Nastavak procesa pravne i financijske konsolidacije (novi, usklađeni i izmjenjeni normativni akti DCK BiH, izmirenje dugovanja prema zaposlenicima), kao i nastavak aktivnosti na izmjenama i dopunama (ili donošenju novog) Zakona o DCK BiH, te Zakona o upotrebi i zaštiti znaka DCK BiH.

Ovom prilikom su izražene nade u nastavak i razvijanje zajedničkih aktivnosti i u budućnosti.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Delegacija DCKBiH na radnom sastanku pet nacionalnih društava u Zagrebu