Održan sastanak sa predstavnicima Hilfswerk Austria International u Bosni i Hercegovini

sastanak-hilfswerk-austria-international-1

Dana 16.02.2017. godine u Sarajevu je održan sastanak predstavnika Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) sa predstavnicima nevladine organizacije Hilfswerk Austria International - sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

Ispred DCK BiH sastanku su prisustvovali glavni tajnik gosp. Branko Leko, finansijski menadžer g-đica Azra Bričić i koordinator za međunarodnu suradnju i asistent glavnog tajnika g-đica Žaklina Ninković, a ispred Hilfswerk Austria International prisustvovale su direktor za Bosnu i Hercegovinu g-đa Suzana Jašarević i menadžer projekata g-đa Azema Avdušinović.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima koje provode DCK BiH i Hilfswerk Austria International u BiH, te je razgovarano o mogućnostima suradnje na projektima od zajedničkog interesa.

U razgovoru je takođe pomenuto da je svojevremeno (2007. godine) g-đa Suzana Jašarević učestvovala u izradi projekta obnove zgrade DCK BiH, kroz angažman preko Ambasade Austrije, te je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog uspješne realizacije treće faze projekta obnove dijela enterijera na I spratu zgrade i najavljenog skorog preseljenja Stručne službe DCK BiH u obnovljene prostorije u svom istorijskom sjedištu.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Održan sastanak sa predstavnicima Hilfswerk Austria International u Bosni i Hercegovini