Prigodni skup povodom zatvaranja TB projekta u BiH

skup-povodom-zatvaranja-tb-projekta-u-bih1

Dana 23. veljače 2017. godine UNDP BiH je organizirao prigodni skup povodom zatvaranja Projekta kontrole tuberkuloze (TB projekta) u Bosni i Hercegovini. Cilj implementacije projekta za kontrolu tuberkuloze je bio da se na ekonomičan način smanji broj oboljelih od tuberkuloze u Bosni i Hercegovini i da se dalje konsoliduju i osnaže napori nacionalnog Programa borbe protiv tuberkuloze sa ciljem održivog smanjenja broja oboljelih od tuberkuloze.

Zajedničkom obilježavanju zatvaranja TB projekta, koje je održano u Velikoj konferencijskoj sali zgrade Ujedinjenih nacija u Sarajevu, prisustvovali su predstavnici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, zdravstvenih ustanova i institucija, kao i organizacija koje su učestvovale u implementaciji ovoga značajnog državnog projekta u periodu od 2007-2017. godine. Ispred Društva Crvenog krsta/križa BiH prigodnom skupu su nazočili predsjednik mr Rajko Lazić, glavni tajnik gosp. Branko Leko, financijski menadžer g-đica Azra Bričić i koordinator za međunarodnu suradnju i asistent glavnog tajnika g-đica Žaklina Ninković.

Tom prilikom prisutnima se obratila g-đa Sezin Sinanoglu, rezidentni predstavnik UNDP-a i uputila riječi iskrene zahvalnosti osoblju UNDP BiH i svim partnerima koji su učestvovali u realizaciji TB projekta, u okviru kojeg su u periodu desetogodišnjeg trajanja postignuti izuzetni rezultati. Takođe je iskazala ponos što je tim UNDP BiH dio projekta koji je napravio značajan napredak, pošto je od početka njegove implementacije (2007. godine) do danas prepolovljen broj slučajeva oboljelih od tuberkuloze u Bosni i Hercegovini.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Prigodni skup povodom zatvaranja TB projekta u BiH