Predstavnik mladih DCK BiH na Regionalnoj radionici u sklopu odgovora na migracije u Budimpešti

predstavnik-mladih-dck-bih-na-regionalnoj-radionici-u-budimpesti-04

U glavnom uredu IFRC-a za Evropu i Centralnu Aziju, u Budimpešti, u periodu od 09. do 10. 03. 2017. godine održana je regionalna radionica u sklopu odgovora na migracije pod nazivom "Uloga i odgovornost zajednice u migracijama".

Na radionici su učestvovali predstavnici Nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca iz Velike Britanije, Islanda, Grčke, Italije, Hrvatske, Slovenije, Turske, Srbije, Švedske, Danske, Austrije, Njemačke, predstavnici ureda ICRC-a i IFRC-a iz Ženeve, predstavnici ureda IFRC-a iz Atine, kao i predstavnik Koordinacijskog odbora mladih Evrope i Centralne Azije- Jasmin Nikšić iz Bosne i Hercegovine.

Radionica je imala za cilj prezentirati dosadašnji angažman nacionalnih društava u odgovoru na migracijsku krizu, kao i uvidjeti način veće i bolje uključenosti lokalne zajednice.

Velika pažnja se stavila na plasiranje informacija koje su ljudima jednako bitne kao i hrana, voda, zdravstvena pomoć i smještaj, ali i na pristup migrantima kroz njihovo uključivanje u rad Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Predstavnik mladih DCK BiH na Regionalnoj radionici u sklopu odgovora na migracije u Budimpešti