Prijem u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH

prijem-u-ministarstvu-za-ljudska-prava-i-izbjeglice-bih-1

Dana 21.03.2016. godine organiziran je prijem predstavnika Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine povodom svečanosti, koja će biti upriličena za useljenje Stručne službe DCK BiH u djelom obnovljenu zgradu u Sarajevu.

Ispred DCK BiH radnom sastanku su prisustvovali glavni tajnik gosp. Branko Leko i koordinator za međunarodnu suradnju i asistent glavnog tajnika g-đica Žaklina Ninković, a ispred resornog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH prisustvovala je šefica Kabineta ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH g-đa Nina Mišković.

Na sastanku se, pored razmatranja planiranih aktivnosti vezano za scenarij održavanja svečanosti povodom useljenja DCK BiH u obnovljeni dio zgrade u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu, a koja će biti podržana u okviru mogućnosti resornog Ministarstva (korištenje sale u zgradi Parlamentarne skupštine, osiguravanje audio i video opreme kao i opreme za simultano prevođenje, organiziranje koktela za goste i uzvanike), razgovaralo i na temu povrata imovine DCK BiH u Republici Hrvatskoj (koje će biti delegirano za sjednicu Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske od strane resornog Ministarstva), te o namjeri pokretanja povrata nacionalizirane imovine DCK BiH u Sarajevu (o čemu će se resorno Ministarstvo takođe očitovati mišljenjem, odnosno sugestijom - nakon što se od strane DCK BiH dostavi relevantna dokumentacija).

Također je tom prilikom gosp. Branko Leko prenio prijedlog predsjednika DCK BiH gosp. Rajka Lazića iznesenog na nedavnom sastanku u prigodi posjete i sastanka sa delegacijom CP Turske da resorna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine g-đa Semiha Borovac bude sa delegacijom DCK BiH prilikom planirane posjete Društvu Crvenog polumjeseca Turske (DCPT) u Ankari, kada bi se upriličilo potpisivanje Sporazuma o suradnji DCK BiH i DCPT.

Vi ste ovdje: Početak Novosti Prijem u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH