X državno natjecanje „Misli Mine“ ekipa osnovnih škola iz programa Upozoravanje na opasnost od mina Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine održano je 07.06.2019. godine u prostorijama OŠ „Zalik“ u Mostaru. Suorganizator natjecanja je bio Crveni križ Grada Mostara.

Natjecanje je organizirano i održano u skladu sa općim propozicijama. Na natjecanju su sudjelovale pobjedničke ekipe sa entitetskih natjecanja.

Žiri je bio u sastavu od tri člana: Ivana Grujić, predsjednik žirija – DCKBiH, Amir Omerdić, član žirija – BHMAC i Ivica Novak, član žirija – Federalna uprava Civilne zaštite.

G-din Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara zvanično je otvorio natjecanje. Natjecateljima i gostima obratili su se:

  • ambasador Tomaž Lovrenčić, direktor ITF-a,
  • g-đa Zorica Lučić ispred MKCK,
  • g-din Džemal Juklo, ravnatelj OŠ „Zalik“.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja bila je ekipa O.Š „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Sarajeva, ali su svi natjecatelji pokazali visok nivo znanja, što će doprinijeti njihovom sigurnom ponašanju u minski ugroženim područjima.

PLASMAN EKIPA:

  • Prvo mjesto je osvojila ekipa O.Š „Silvije Strahimir Kranjčević“ - Sarajevo
  • Drugo mjesto je osvojila ekipa O.Š „Tojšići“ – Kalesija
  • Treće mjesto je osvojila ekipa O.Š „Vaso Pelagić“ - Pelagićevo

Na natjecanju su sudjelovale i ekipe iz O.Š „Suljo Čilić“ – Jablanica, O.Š „Vuk Karadžić“ – Višegrad i O.Š „ Nikola Tesla“ – Derventa.

X državno natjecanje Misli Mine učenika osnovnih škola je realizirano uz financijsku podršku ITF-a i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa – delegacija u Sarajevu.

Ekipama i školama koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto su uručene vrijedne nagrade, medalje, pehari i diplome, a svim učesnicima zahvalnice za sudjelovanje na natjecanju.