sjednica skupstine crvenog kriza federacije 3

Glavni tajnik Društva Crvenog krsta/križa BiH, gosp. Branko Leko je dana 12.04.2017. godine prisustvovao 8. sjednici V saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH.

Sjednici su pored predstavnika medija prisustvovali i Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa/krsta u BiH Željko Filipović sa suradnicom Zoricom Lučić, te članice delegacije Švicarskog Crvenog križa - ured u Tuzli Serafina Vilušić i Jasmina Nahić.

U radnom dijelu sjednice razmatrani su i usvojeni: Izvješće o radu za 2016. godinu, kao i Financijsko izvješće sa izvješćem Nadzornog odbora za 2016. godinu, te je prihvaćen Okvirni plan obilježavanja jubileja – 20 godina Crvenog križa FBiH i 105. godina Crvenog krsta/križa u BiH, te Okvirni planovi obilježavanja Svjetskog dana i Tjedna/Nedjelje Crvenog križa.

U svečanom dijelu sjednice dodijeljena su priznanja “Humani podvig” za 8 pojedinaca za nesebično djelo kojim su u nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć, te Godišnje priznanje Crvenog križa Federacije BiH za 2016. godinu za 11 pojedinaca i organizacija u strukturi Crvenog križa Federacije BiH za posebno značajne rezultate i unaprijeđenje rada organizacija Crvenog križa. Također su uručene i zahvalnice za kontinuiranu podršku u radu Crvenog križa Federacije BiH Međunarodnom komitetu Crvenog križa/krsta i Švicarskom Crvenom križu - ured u Tuzli.