sef delegacije mkckbih u posjeti sjedistu dckbih 2

Dana 27.06.2017. godine Šef delegacije MKCK-a u BiH gosp. Željko Filipović posjetio je sjedište DCK BiH u Sarajevu gdje ga je primio Glavni tajnik gosp. Branko Leko.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje provodi DCK BiH sa svojom strukturom, te podršci koju za iste pruža Delegacija MKCK-a u BiH, kao i načinima za podizanje suradnje na još veću razinu, uz obostrano istaknuto zadovoljstvo sa dosadašnjom sveukupnom suradnjom.
Gosp. Željko Filipović se posebno interesirao za predstojeće najavljeno preseljenje Predsjedništva i Stručne službe DCK BiH u djelom obnovljenu zgradu u Sarajevu, kao i o planu vezanom za rekonstrukciju Stručne službe.

Glavni tajnik gosp. Branko Leko je upoznao gosp. Filipovića o planiranim aktivnostima i događajima za dugo očekivani dan odlaska iz višegodišnjeg podstanarstva, te o potvrdi dolaska do sada 8 (osam) delegacija nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, predstavnika MF DCK/CP – Zone za Europu u Budimpešti, delegacije MKCK u BiH, Ureda Crvenog križa za zemlje EU-a u Briselu, predstavnika institucija vlasti, partnera, donatora, veleposlanstava nekih zemalja, medija,…

Što se tiče najavljene rekonstrukcije Stručne službe isto je u nadležnosti Predsjedništva DCK BiH i biti će uskoro razmatrano na Tematskoj sjednici.
Gosp. Željko Filipović je naglasio da je ovaj uspjeh od neprocjenjive važnosti za imidž kompletne organizacije u Bosni i Hercegovini, njenom mnogo boljem pozicioniranju kako kod institucija vlasti u BiH, tako i u Pokretu uopće.

Glavni tajnik se, uz zahvalnost za dosadašnju podršku, zahvalio gosp. Filipoviću i za ovu posjetu, te zamolio da se u skladu sa mogućnostima podrži DCK BiH u organizaciji, kao i obavezama povezanim uz dolazak delegacija iz inozemstva i njihov smještaj, boravak i slično.