obuka oblast namicanja sredstava 13

U organizaciji DCKBiH, a uz financijsku podršku MKCK, tijekom listopada 2017. godine održane su dvije obuke iz oblasti namicanja sredstava.

Na prvom trodnevnom treningu obrađena je tehnika baznog pisanja prijedloga projekata za rad osoblja Crvenog križa. Na treningu je sudjelovalo 13 mladih volontera, mladih lidera iz cijele strukture DCKBiH, koji su tijekom obuke sticali praktične vještine u pripremi prijedloga projekata.

Drugi dvodnevni trening je u fokusu imao trening za trenere (ToT) na kojem je sudjelovalo 15 učesnika iz cijele strukture DCKBiH angažiranih na različitim poslovima – od rukovodećih funkcija do volontera. Ispred sjedišta DCK BiH na obuci su sudjelovale g-đa Ivana Grujić, koordinatorica za programe i humanitarna pitanja i g-đica Azra Bričić, financijska menadžerica. Kroz obuku sudionici su unaprijedili svoje trenerske vještine, kao I generalna znanja o konceptu namicanja sredstava I praktičnim mogućnostima namicanja sredstava koji je specifičan za organizaciju Crvenog križa.

Obuke je realizirao prof. Tihomir Knežiček, dugogodišnji spoljni suradnik DCKBiH iz oblasti namicanja sredstava.

Učesnici obuke su dobili I odgovarajući materijal koji će im pomoći u budućem radu: Smjernice za namicanje sredstava I Vodič za trenere.

Obuke su realizirane sa ciljem unapređenja održivosti organizacija Crvenog križa na svim organizacionim razinama.