takmicenje pp 14

16.12.2017. godine održano je 16. državno natjecanje u pružanju prve pomoći u organizaciji DCK BiH i suorganizaciji Crvenog krsta Republike Srpske – domaćina ove manifestacije. Natjecanje je održano u Olimp sali na Palama.

Natjecateljima i gostima su se obratili g-din Branko Leko, glavni tajnik DCKBiH, g-din Rajko Lazić predsjednik DCKBiH koji je državno natjecanje iz Prve Pomoći proglasio otvorenim i glavni sudija natjecanja dr Sanda Mirković koja je dala nekoliko uvodnih napomena za natjecateljske ekipe.

U realističnim simulacijama stvarnih situacija na poligonima natjecateljii su prezentirali svoje vještine iz pružanja prve pomoći.

Natjecanje je medijski propraćeno od strane RTRS i ATV.

Titulu najboljih na ovom natjecanju osvojila je omladina Medicinskog fakulteta Banja Luka i podmladak OŠ Ivo Andrić Banja Luka. Za ovu titulu borila su se 72 natjecatelja i to u šest ekipa podmlatka i šest ekipa omladine.

Ukupni plasman ekipa: Bodovi

Podmladak
1. OŠ „Ivo Andrić“ Banja Luka (1087)
2. OŠ „Pofalići“ Sarajevo (1029)
3. OŠ „Petar Kočić“ Prijedor (1026)
4. OŠ „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina (1001)
5. OŠ „M.M.Bašeskija“ Kakanj (997)
6 OŠ „Cazin II“ Cazin (980)

Omladina
1. Medicinski fakultet Banja Luka (1101)
2. Tim mladih Solferino Tuzla (1057)
3. Medicinska škola Doboj (1040)
4. Tim mladih Kiseljak (1028)
5. Treća Gimnazija Novo Sarajevo (1019)
6. Srednjoškolski centar Prijedor (995)

Svim učesnicima natjecanja su podijeljene zahvalnice, a ekipama plasiranim od prvog do trećeg mjesta u obje kategorije su uručene diplome i pehari.

U obje kategorije ekipama koje su osvojile treće mjesto diplome i pehar je uručila g-đa Veselinka Trobok, koordinator za mlade CKRS, drugoplasiranim ekipama diplome i pehar je uručila g-đa Nevenka Milanović, koordinator za zdravstvo CKFBiH, a prvoplasiranim ekipama diplome i pehar je uručio g-din Branko Leko, glavni tajnik DCKBiH.

Pobjednička ekipa predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Europskom natjecanju iz pružanja Prve Pomoći (FACE).

Predsjedništvo i Stručna služba DCK BiH upućuje čestitke domaćinu, te svim sudionicima, a posebno pobjedničkim ekipama u obje kategorije.

Tokom natjecanja predstavnik kompanije Violeta uručio je g-dinu Đoku Mihajloviću, generalnom sekretaru Crvenog krsta Republike Srpske donatorski ček u iznosu od 33 000 KM. Kao društveno i socijalno osviještena kompanija, Violeta je, u suradnji s humanitarnim organizacijama Caritas BiH, Merhamet i CKRS, odlučila da pokrene veliku nacionalnu kampanju pod nazivom „Pomozimo zajedno“ u sklopu koje će se donirati obiteljima u stanju potrebe širom BiH u ukupnoj vrijednosti od 100 000 KM.