posjeta delegacije drustva turskog crvenog polumjeseca 3

Delegacija Društva Turskog Crvenog polumjeseca (DTCP) u sastavu drugi potpredsjednik dr. Naci Yorulmaz, član Upravnog odbora gosp. Abdullah Tatlici i šef Jedinice odjeljenja za međunarodne programe gosp. Fuat Emin dana 03.02.2018. godine boravila je u kraćoj posjeti Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH).

Tom prilikom su predstavnici DCK BiH predsjednik mr. Rajko Lazić i koordinator za međunarodnu suradnju i asistent glavnog tajnika g-đica Žaklina Ninković uputili toplu dobrodošlicu članovima delegacije DTCP u dijelom obnovljenom sjedištu DCK BiH u Sarajevu. Potom se na sastanku, kojem se u telefonskoj konferenciji pridružio i glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko, razgovaralo o mogućnostima jačanja bilateralne suradnje i strateškog partnerstva uspostavljenog putem Memoranduma o razumijevanju potpisanog sa partnerima iz sestrinskog nacionalnog društva 16.08.2017. godine u Ankari. Također se razgovaralo o trenutnim aktivnostima i suaradnji dva nacionalna društva na međunarodnom planu (posebno 13. Mediteranska konferencija nacionalnih društava CK i CP u travnju 2019. godine u BiH).

Ponovo je iskazana zahvalnost DTCP na odličnoj organizaciji i domaćinstvu Statutarnim sastancima Pokreta održanim u Antaliji (Turska) u studenom 2017. godine, kao i značajnoj pomoći koja se pruža građanima Bosne i Hercegovine, u partnerstvu sa DCK BiH, posebno u situaciji djelovanja u katastrofama, ali i drugim projektima značajnim za cjelokupnu strukturu DCK BiH i krajnje korisnike na terenu (obnova zgrade DCK BiH, distribucija humanitarne pomoći, Upozoravanje na opasnost od mina i dr.).

Na kraju je nagovještena mogućnost posjete DTCP tijekom godine na najvišoj razini što će biti prilika za nastavak i produbljivanje suradnje što je u obostranom interesu, a na još veću korist korisnika o kojima skrbe ova dva sestrinska nacionalna društva.