Hrvatski Crveni križ organizirao je zajedničku sjednicu 1. i 2. saziva Skupštine mladih Hrvatskog Crvenog križa. Skupština HCK održana je na Sljemenu, u periodu od 02. do 04. 03. 2018. godine. Na Skupštini su prisustvovala 62 predstavnika iz cijele strukture HCK, gosti iz Albanije, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Italije, Srbije, Libije, Centra za suradnju društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na Mediteranu, te iz Bosne i Hercegovine.

Ispred Koordinacionog tijela mladih DCK BiH Skupštini je prisustovala Eleonora Pikaus. Kroz interkulturalni bazar gosti su imali priliku upoznati kulture i tradicije drugih država, te prestaviti aktivnosti svojih nacionalnih društava Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca iz kojih dolaze.

Skupštinu je otvorila predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa Iva Vrebac, dok su Izvršni direktor HCK Robert Markt i Ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba Petar Penava pozdravili sve prisutne, izrazili veliko zadovoljstvo što Skupštini prisustvuju i mladi iz drugih nacionalnih društava, te poželjeli sreću novom sazivu Skupštine mladih HCK.

Gosti su prisustvovali samo zvaničnom dijelu Skupštine, nakon čega su se uputili u obilazak grada Zagreba, gdje su imali priliku upoznati povijesne i kulturne znamenitosti grada.
Nakon obilaska, imali smo radionicu na temu: „Regionalna suradnja mladih u nacionalnim društvima jugoistočne Europe“ na kojoj smo imali priliku razmijeniti iskustava s drugim prestavnicima nacionalnih društava, te smo došli do zaključka da je problem svih nacionalnih društava privući mlade volontere i zadržati ih. Gostovanje prestavnika iz drugih nacionalnih društava predstavlja širenje modela suradnje „Susjedi pomažu prvi“ koji je uspostavljen na inicijativu Hrvatskog Crvenog križa na području Jugoistočne Europe

Radionici je prisustvovala i službenica za mlade Centra za suradnju u oblasti Mediterana, Bany Egusquiza Diaz, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što će upravo DCK BiH biti domaćin 13. Mediteranske konferencije društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kao i Mediteranskog sastanka mladih, te uputila riječi podrške.