U povodu preseljenja u novootvorene prostorije Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor koje su zvanično otvorene 29.06.2018.godine , glavni tajnik DCKBiH g-din Branko Leko dana 18.07.2018.godine posjetio je iste i sastao se sa predsjednicom GOCK Prijedor dr Smiljkom Savović Duka i sekretarom g-dinom Zoranom Veselinovićem.

G-din Leko je javno pohvalio rad ove organizacije posebno za, tokom i nakon katastrofalnih poplava 2014. godine kada je bio u svakodnevnom kontaktu sa sekretarom g-dinom Veselinovićem, kao i rezultate koje GOCK Prijedor kontinuirano postiže u radu sa mladima, programu prve pomići i drugim programima.
Domaćini su se zahvalili glavnom tajniku DCKBiH na prigodnom daru i riječima koje su upućene o radu organizacije, ali su istakli i važnost podrške gradske vlasti što je i rezultiralo i dodjeljivanju novog prostora na adresi Meše Selimovića bb u naselju Paćani.

Zajednički je ocjenjeno da su uvjeti za rad GOCK Prijedor na zadovoljavajućoj razini, kabinet prve pomoći, ured sekretara, ured koordinatora, prostor za priručno skladište, što će pomoći organizaciji u ispunjavanju svoje humanitarne misije u budućnosti.