Volonteri su pojedinci koji, bez očekivanja dobiti ili nagrade, svojim aktivnostima samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva.

Struktura Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine stalno je u potrazi za volonterima koji svojim iskustvima, vještinama, znanjima i dobrom voljom mogu da doprinesu poboljšanju programa koje realiziramo.

Volonteri su osnovna snaga Crvenog križa. U našoj organizaciji obučavamo vas pružanju prve pomoći, motiviranju darivatelja krvi, sudjelovanju u akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, i ostalim našim aktivnostima, programima i manifestacijama. Cilj svih naših aktivnosti je postizanje pozitivne promjene u životima ljudi.

Saznaj više o programima i aktivnostima koje realiziramo i pronađi ono što tebe najviše zanima.

Ukoliko ti se dopadnu neki programi i smatraš da možeš da pomogneš u njihovoj realizaciji, javite se u organizaciju Crvenog križa koja  vam je najbliža po mjestu stanovanja, posla, fakulteta, škole… U organizaciji Crvenog križa dobićete sve informacije o aktivnostima i svemu što vas interesuje u vezi volontiranja.

 

Budite dio najveće humanitarne organizacije u zemlji i u svijetu!