O DCKBiH

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine

Zakonskim i statutarnim odredbama definirano je da je DCK BiH

dobrovoljna, humanitarna organizacija građana Bosne i Hercegovine priznata i ovlaštena da u miru i za vrijeme elementarnih i drugih nepogoda, vanrednih stanja, a u skladu sa principima humanosti, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti, dobrovoljnosti, jedinstva i univerzalnosti, ostvaruje određene humanitarne ciljeve, zadatke i javna ovlaštenja u oblasti zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obuke.

POTREBNA NAM JE VAŠA POMOĆ

Programi i aktivnosti Društva Crvenog krsta/križa BiH

DCK BiH ima moderne i najširoj javnosti prepoznatljive i prihvaćene programe. Sa jedinstvenom mrežom organizacija Crvenog križa i volonterima koji su temelj organizacije DCK BiH samostalno ili u partnerstvu s vladinim institucijama ili drugim nevladinim humanitarnim organizacijama, bilo je pokretač i realizator niza aktivnosti koje su odgovorile na potrebe najugroženijih kategorija stanovništva.

Pošalji donaciju

Ako želite biti donator za realizaciju programa Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, to možete učiniti po navedenom uputstvu, na naznačene adrese.

Postani volonter

U potrazi smo za volonterima koji svojim iskustvima, vještinama, znanjima i dobrom voljom mogu doprinijeti poboljšanju programa koje realizujemo.

Daruj krv

DCK BIH promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje i dodjeljuje priznanja.

 

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine

Uspjeh koji smo postigli do sada uz Vašu pomoć
  • 150+ aktivnih profesionalaca!
  • 900+ aktivnih volontera!
  • 80+ lokalnih zajednica!
  • 107+ godina postojanja!
 

COVID-19.

Pomoć u više od 80 gradova i opština u organizaciji Društva Crvenog krsta/križa BiH

Aktuelnosti

Saznajte više o trenutnim i planiranim aktivnostima.

Donirajte

Pomozi onima kojima je pomoć potrebna.

Uključi se

Budi dio volonterskog programa DCK BiH.

STATISTIKA.

Društvo Crvenog krsta/križa pruža pomoć

COVID-19

više od 60.000

asistencija za pogođene pandemijom

više od 100

osoblja i članova Društva Crvenog krsta/križa BiH

preko 500

volontera uključenih u pomoć i podršku oboljelim

COVID 19 je novi soj koronavirusa koji do sada nije bio otkriven kod ljudi. Svjetska zdravstvena organizacija ga je nazvala SARS-CoV-2 (SARS-coronavirus-2), a bolest koju uzrokuje COVID-19 ("coronavirus disease"). Otkriven je u Kini krajem 2019. godine. Uzrokuje kod ljudi ozbiljni akutni respiratorni sindrom korona virusa 2 (eng. severe acute respiratory syndrome coronavirus 2). Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, kroz strukturu, preko Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, Crvenog krsta Republike Srpske i Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH kontinuirano radi na pomoći u borbi protiv ove bolesti od samog početka pandemije na poljima komunikacije, angažmana u zajednicama, promociji zdravlja i higijene, usluga mentalnog zdravlja i psihosocijalne podrške (MHPSS), službe hitne pomoći za slučajeve COVID-19 te kao terenska podrška imunizaciji.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kontakt formular
  • Please use a REAL email address so that we can get back to you.

GALERIJA