Danas je zvanično otvoren trening trenera prve pomoći koji Društvo Crvenog krsta/križa BiH organizuje uz podršku IFRC-a i USAID-a.

Trening se održava u Sarajevu i okuplja učesnike iz preko 30 gradova iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Članovi iz strukture Crvenog krsta/križa iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH narednih dana će prolaziti kroz radionice koje se tiču metodologije, pedagoškog pristupa, stilova učenja i vještina predavača.

Pored instruktorskog tima DCKBiH treningu prisustvuju i treneri iz @Crvenog krsta Srbije i @Crvenog krsta Sjeverne Makedonije

Tokom prvog dana treninga prisustvovali su Shamsudin Muhudinov ispred IFRC ureda u BiH, Snježana Kovač generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, Namik Hodžić generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Denis Šehanović sekretar Crvenog krsta/križa Brčko Distrikta BiH, Ljiljana Gluhović koordinator za zdravstvo u CKRS, te Aneta Trgachevska ispred odjela za zdravstvo IFRC koja se uključila putem linka.

#IFRC #dckbih #ckrs #ckfbih #ckbdbih #prvapomoc #firstaid #usaid

O Društvu

Za partnere

Newsletter