О ДЦKБиХ

Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине

Законским и статутарним одредбама дефинирано је да је ДЦK БиХ

добровољна, хуманитарна организација грађана Босне и Херцеговине призната и овлаштена да у миру и за вријеме елементарних и других непогода, ванредних стања, а у складу са принципима хуманости, непристрасности, неутралности, независности, добровољности, јединства и универзалности, остварује одређене хуманитарне циљеве, задатке и јавна овлаштења у области заштите и унапређења здравља, социјалне заштите, здравственог и хуманитарног одгоја и обуке.

ПОТРЕБНА НАМ ЈЕ ВАША ПОМОЋ

Програми и активности Друштва Црвеног крста/крижа БиХ

ДЦK БиХ има модерне и најширој јавности препознатљиве и прихваћене програме. Са јединственом мрежом организација Црвеног крижа и волонтерима који су темељ организације ДЦK БиХ самостално или у партнерству с владиним институцијама или другим невладиним хуманитарним организацијама, било је покретач и реализатор низа активности које су одговориле на потребе најугроженијих категорија становништва.

Пошаљи донацију

Ако желите бити донатор за реализацију програма Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, то можете учинити по наведеном упутству, на назначене адресе.

Постани волонтер

У потрази смо за волонтерима који својим искуствима, вјештинама, знањима и добром вољом могу допринијети побољшању програма које реализујемо.

Даруј крв

ДЦK БИХ промовише добровољно давање крви, организује и проводи акције давања крви, окупља даваоце и дођељује признања.

 

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine

Успјех који смо постигли до сада уз Вашу помоћ
  • 150+ активних професионалаца!
  • 900+ активних волонтера!
  • 80+ локалних заједница!
  • 107+ година постојања!
 

COVID-19.

Помоћ у више од 80 градова и општина у организацији Друштва Црвеног крста/крижа БиХ

Актуелности

Сазнајте више о тренутним и планираним активностима.

Донирајте

Помози онима којима је помоћ потребна.

Укључи се

Буди дио волонтерског програма ДЦK БиХ.

СТАТИСТИKА.

Друштво Црвеног крста/крижа пружа помоћ

COVID-19

више од 60.000

асистенција за погођене пандемијом

више од 100

особља и чланова Друштва Црвеног крста/крижа БиХ

преко 500

волонтера укључених у помоћ и подршку обољелим

ЦОВИД 19 је нови сој коронавируса који до сада није био откривен код људи. Свјетска здравствена организација га је назвала САРС-ЦоВ-2 (САРС-цоронавирус-2), а болест коју узрокује ЦОВИД-19 ("цоронавирус дисеасе"). Откривен је у Kини крајем 2019. године. Узрокује код људи озбиљни акутни респираторни синдром корона вируса 2 (енг. севере ацуте респираторy сyндроме цоронавирус 2). Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, кроз структуру, преко Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине, Црвеног крста Републике Српске и Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ континуирано ради на помоћи у борби против ове болести од самог почетка пандемије на пољима комуникације, ангажмана у заједницама, промоцији здравља и хигијене, услуга менталног здравља и психосоцијалне подршке (МХПСС), службе хитне помоћи за случајеве ЦОВИД-19 те као теренска подршка имунизацији.

KОНТАKТИРАЈТЕ НАС

Kонтакт формулар
  • Please use a REAL email address so that we can get back to you.

ГАЛЕРИЈА