Diseminacija podrazumijeva širenje znanja o međunarodnome humanitarnom pravu, temeljnim načelima Pokreta i drugim humanitarnim vrijednostima.

Humanitarne vrijednosti koje promovira Pokret su:

* zaštita života, zdravlja i ljudskoga dostojanstva;

* poštovanje ljudskoga bića;

*ne praviti razlike prema nacionalnoj, rasnoj i spolnoj pripadnosti, religijskim vjerovanjima, klasnim i političkim stajalištima;

* međusobno razumijevanje, prijateljstvo, suradnja i trajni mir među ljudima;

* volonterske usluge.

Tri međunarodno priznata znaka koja koriste nacionalna društva diljem svijeta su Crveni križ, Crveni polumjesec i Crveni kristal.

Jedno nacionalno društvo (jedna država) može koristiti samo jedan znak.

Diseminacija u strukturi DCK BiH se vrši kontinuirano, a ciljna grupa su najčešće mladi, volonteri i osoblje Crvenoga križa. 

Struktura DCK BiH veliku pažnju poklanja obilježavanju 8. svibnja - Svjetskog dana Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, kao i Tjedna Crvenoga križa (8-15. svibnja). U ovom razdoblju intenziviraju se programske aktivnosti. Posebna pažnja se posvećuje promociji Crvenoga križa u javnosti. To je vrijeme kada se rade brojna predavanja u školama i promocije na gradskim trgovima, kao i TV i radio emisije posvećene Crvenom križu. CKRS svake godine 8. svibnja organizira podjelu bebi-paketa bebama rođenim na Svjetski dan Crvenoga križa. Također, ovim se povodom tiska markica Crvenoga križa (poštanska i građanska) koje se tijekom Tjedna puštaju u promet. Svrha svih aktivnosti koje se u Tjednu provode jeste da se što šira javnost upozna s organizacijom Crvenoga križa, kao i da se pridobije što više novih članova, volontera i donatora.