Delegacija Društva Crvenog krsta/Križa Bosne i Hercegovine, u sastavu predsjednik Marko Sinanović, potpredsjednik Milojko Grujičić, generalni sekretar Namik Hodžić i koordinator za međunarodnu suradnju Žaklina Ninković, boravila je u periodu od 16. do 18. 10. 2023. godine u posjeti Crvenom krstu Republike Sjeverne Makedonije (CKRSM) u Skoplju. Tom prilikom, delegacija je prisustvovala događaju promocije Razvojnog okvira CKRSM pod nazivom "Transformacija-28" i simulacijskoj vježbi "Humanitarni odgovor 2023".

Na pomenutim događajima prisustvovale su i delegacije nacionalnih društava Crvenog križa/Križa Albanije, Austrije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke, Slovenije i Srbije, kao i predstavnici Delegacije klastera MFDCKiCP za centralnu i jugoistočnu Europu iz Sarajeva te Regionalne delegacije MKCK iz Beograda.

Tokom boravka u Skoplju ostvareni su brojni kontakti s kolegama unutar Pokreta CKiCP, a također su održani sastanci delegacije DCK BiH s predstavnicima Austrijskog Crvenog križa/Križa i MFDCKiCP, kao i sastanak s Nj.E. Draganom Jačimovićem, veleposlanikom Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji.