Na poziv Hrvatskog Crvenog križa u dvodnevnoj radnoj posjeti (30.9. –1.10.2021.) u Zagrebu i na otoku Krku boravile su delegacije Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Delegacije Društva Crvenog krsta/križa BiH (DCKBiH) i Crvenog križa Federacije BiH su učestvovale na sjednici Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu (30.9.2021.). Milojko Grujičić, predsjednik Predsjedništva DCKBiH zahvalio je domaćinima na prijemu, te istakao: „Rukovodili smo se sloganom Komšije pomažu prve, te smo prikupili oko 100.000 eura za nastradale u potresu. Nismo zaboravili vašu pomoć kada su naše područje zahvatile poplave. Nadam se da ćemo nastaviti sa saradnjom i zajedničkim projektima naših organizacija“.

Delegacije Društva Crvenog krsta/križa BiH (DCKBiH) i Crvenog križa Federacije BiH su učestvovale i na svečanosti obilježavanja 25 godina Službe spašavanja života  na vodi i ekološke zaštite priobalja u Baškoj na otoku Krku (1.10.2021.), te u posjeti gradskoj organizaciji Crvenog križa Grada Krka.

U radnoj posjeti Hrvatskom Crvenom križu, delegacija Društva Crvenog krsta/križa BiH bila je u sastavu: Milojko Grujičić, predsjednik Predsjedništva DCKBiH, dr. sc. Drago Martinović, potpredsjednik DCKBiH i mr. Rajko Lazić, generalni sekretar DCKBìH, a delegacija Crvenog križa Federacije BiH bila je u sastavu: Marko Sinanović, predsjednik Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH i Namik Hodžić, sekretar Crvenog križa Federacije BiH.