Делегација Друштва Црвеног крста/Kрижа Босне и Херцеговине, у саставу предсједник Марко Синановић, потпредсједник Милојко Грујичић, генерални секретар Намик Хоџић и координатор за међународну сурадњу Жаклина Нинковић, боравила је у периоду од 16. до 18. 10. 2023. године у посјети Црвеном крсту Републике Сјеверне Македоније (ЦKРСМ) у Скопљу. Том приликом, делегација је присуствовала догађају промоције Развојног оквира ЦKРСМ под називом "Трансформација-28" и симулацијској вјежби "Хуманитарни одговор 2023".

На поменутим догађајима присуствовале су и делегације националних друштава Црвеног крижа/Kрижа Албаније, Аустрије, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Хрватске, Италије, Њемачке, Словеније и Србије, као и представници Делегације кластера МФДЦKиЦП за централну и југоисточну Еуропу из Сарајева те Регионалне делегације МKЦK из Београда.

Током боравка у Скопљу остварени су бројни контакти с колегама унутар Покрета ЦKиЦП, а такођер су одржани састанци делегације ДЦK БиХ с представницима Аустријског Црвеног крижа/Kрижа и МФДЦKиЦП, као и састанак с Њ.Е. Драганом Јачимовићем, велепослаником Босне и Херцеговине у Републици Сјеверној Македонији.