У просторијама Службе за послове са странцима одржан је састанак замјеника директора и шефа кабинета Службе Алмина Имамовића и Горана Благојевића са генералним секретаром Друштва Црвеног крста/крижа БиХ Намиком Хоџићем те координатором за миграције Харисом Магрџијом и Алдином Туцаковић, руководитељицом Службе тражења ДЦK БиХ.

Представници Националног друштва БиХ посебно су истакли велики допринос структуре Црвеног крста/крижа БиХ у одговору на хуманитарне потребе миграната посебно у Унско-санском кантону, као и законску улогу и мандат ДЦK БиХ као члана Међународног покрета Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца у овој области.

Обје стране су изразиле опредијељеност наставка и унапрјеђења партнерских односа у сегменту хуманитарног одговора на миграције у БиХ, а у складу са релевантним међународним документима и законским актима донесеним на нивоу БиХ.

то у виду, закључено је да се у складу са важећом легислативом, приступи међусобној размјени свих релевантних података и информација, као и да се у наредном мјесецу организира координацијски састанак са надлежним међународним и домаћим актерима у области миграција.