У министарству одбране Босне и Херцеговине одржан је састанак између генералног секретара Друштва Црвеног крста/крижа БиХ Намика Хоџића и министра одбране БиХ Зукана Хелеза. Састанку је присуствовала и финансијска менаџерица ДЦK БиХ Азра Бричић те сарадници министра Хелеза.

Генерални секретар упознао је министра Хелеза са генезом настанка Међународног Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца као и Црвеног крста/крижа БиХ који баштини континуитет рада Црвеног крижа РБиХ.

Такођер је упознао министра Хелеза са активностима Црвеног крста/крижа у БиХ, Међународној помоћи коју БиХ шаље угроженим државама у цијелом свијету посредством ДЦK БиХ, сарадњи са Санитетском службом и Војном полицијом Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Разговарано је о могућностима значајније подршке ДЦK БиХ из Буџета Босне и Херцеговине, као и о подршци у обнови зграде ДЦK БиХ која је 2009. године проглашена Националним спомеником Босне и Херцеговине.

На крају, министар Хелез је дао пуну подршку раду Црвеног крста/крижа БиХ као и њиховим настојањима да ријеше проблем имовине Црвеног крста/крижа БиХ у Републици Хрватској, те јачању ове организације као кровне организације у БиХ која је дио Међународне федерације Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца.