Данас су, у сједишту Црвеног крста Републике Српске, Генерални секретари ДЦК БиХ Намик Хоџић и генерални секретар ЦК РС Рајко Лазић потписали Споразум о имплементацији активности у оквиру пројекта „Институционална припремљеност Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине за припрему и одговор на катастрофе“, тј. „Унапрјеђење капацитета локалних организација Црвеног крста/крижа за припрему и одговор на катастрофе“ који је подржан од стране Делегације Швицарског Црвеног крижа у Босни и Херцеговини.
Имплементација пројектних активности обухватиће девет (9) локалних организација у структури ДЦК БиХ, и то из Републике Српске (Бања Лука, Бијељина, Козарска Дубица, Пелагићево и Градишка) и Федерације Босне и Херцеговине (Тузла, Цазин, Сарајево Центар, Орашје), чија укупна вриједност износи 38.228,04 КМ.

Такође, наведеног дана одржан је и састанак представника структуре Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине (Стручних служби Црвени криж ФБиХ и Црвени крст РС), уз учешће представника Делагације ИЦРЦ-а у Босни и Херцеговини на ком су анализиране пројектне активности које подржава Делегација ИЦРЦ-а у Босни и Херцеговини(у области упозоравања на опасност од мина, едуакције младих и дисеминације. Генерални секретари Хоџић и Лазић су истакли значај наведених пројеката и још једном изразили значајну и континуирану подршку Националном друштву од стране Делегације ИЦРЦ-а у БиХ.

Поред тога, генерални секретар ДЦК БиХ је одржао састанак са колегом Лазићем, генералним секретаром ЦК РС, којом приликом су размијенили актуалне информације и договорили наредне оперативне активности у структури ДЦК БиХ.