Прва ванредна сједница Генералне скупштине ДЦKБиХ одржана је 09.06.2021. године у Добоју. Сједници је присуствовало 36 делегата/заступника. Такође сједници су присуствовали и г-дин Схамсудин Мукхудинов, менаџер операција Међународне федерације друштава Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца, г-дин Елмир Цамић, шеф делегације Међународног комитета Црвеног крста/крижа у Босни и Херцеговини, г-дин Марко Синановић предсједник Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине, Сњежана Kовач, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, г-дин Јосип Зеленика, секретар Црвеног крижа Западно-Херцеговачког кантона/жупаније.

Сједницом Генералне скупштине ДKЦБиХ је предсједавала др Душица Kецман, којој је уједно ово и прва сједница у мандатном периоду 2021-2023. у својству предсједника Генералне скупштине ДЦKБиХ.

Генерална скупштина је са 34 гласа ЗА и 2 СУЗДРЖАНА донијела Одлуку о редослиједу избора и именовања, као и наизмјеничности мандата у управним тијелима и руководству Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, предвиђених Статутом Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине.

Одлука о избору Предсједника Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине је усвојена са 33 гласа за и 3 суздржана. Овом одлуком је усаглашено да је за мандатни период 2021-2023. Предсједник ДЦKБиХ г-дин Милојко Грујичић, представник Црвеног крста Републике Српске.

Одлуком о избору потпредсједника Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине усаглашено је да су потпредсједници г-дин Хусеин Kличић и г-дин Драго Мартиновић, представници Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине.

Усвајање Одлуке о покретању иницијативе за измјене и допуне Статута Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине је изазвало највише дискусије од чланова Генералне скупштине ДЦKБиХ. Одлука је усвојена са 35 гласова ЗА и 1 гласом ПРОТИВ.