Након разорног земљотреса који је погодио Петрињу крајем 2020. године Друштво Црвеног крста/крижа контактирало је колеге из Хрватског Црвеног крижа и понудило да кроз организације које припадају његовој структури односно све организације из Црвеног крста Републике Српске, Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине и Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта Босне и Херцеговине упути конкретну помоћ.

Такође, Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине је, након одговора колега из Хрватског Црвеног крижа и исказаних потреба, отворило и хуманитарни број за прикупљање новчаних средстава, прилога и помоћи грађана и институција у Босни и Херцеговини за санирање посљедица изазваних потресом у Хрватској.

Овим путем прикупљена су значајна средства у износу од 195.000,00 KМ. Од тога је 178.000,00 KМ прикупљено од грађана путем телефона Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговинe, структура Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговин издвојила је својих 10.000,00 KМ, 6.000,00 KМ је прикупљено путем жиро рачуна Друштва Црвеног крста крижа Босне и Херцеговине, те је Предсједништво Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине, на телефонској сједници одржаној 21.06.2021. године донијело Одлуку да се изврши пренос прикупљених средстава на рачун Хрватског Црвеног крижа.

Хрватски Црвени криж је упутио ријечи искрене захвалности Друштву Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине на доприносу, подршци и солидарности у санацији послиедица катастрофе која је погодила ово земљу.

Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине жели да се захвали свима који су дали свој допринос овој хуманој акцији.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер