Први физички састанак чланова Управног одбора пројекта „Платформа за размјену и јачање капацитета националних друштава (НСЦЕП)“ уз учешће чланова пројектног менаџмент тима за реализацију НСЦЕП пројекта одржан је дана 28.09.2022. године у Истанбулу, Турској. На састанку су присуствовали сљедећи представници Управног одбора: замјеник генералног директора Друштва Турског Црвеног полумјесеца Алпер Küçüк, извршни директор Британског Црвеног крста/крижа за међународне операције Давид Пеппиатт, замјеник генералног директора Бугарског Црвеног крста/крижа др Надезхда Тодоровска као и сљедећи чланови пројектног менаџмент тима: Онур Kутаy Öзертüрк, Нихан Üнал и Демирхан Öздемир (Друштво Турског Црвеног полумјесеца), Георгиа Wалкер (Британски Црвени крст/криж), Сиана Методиева (Бугарски Црвени крст/криж) и Жаклина Нинковић (ДЦK БиХ). Члан Управног одбора НСЦЕП пројекта испред ДЦK БиХ мр Рајко Лазић је био оправдано одсутан.

Овај пројекат финансира Ерасмус+ програм Европске уније, а партнери у реализацији пројекта су: Друштво Турског Црвеног полумјесеца, Британски Црвени крст/криж, ДЦK БиХ и Бугарски Црвени крст/криж. Пројекат има за циљ унапређење ефикасности, квалитета, ефективности припремљености и реаговања у хуманитарној заједници ширењем знања и ширењем информација на терену, на нивоу организације и глобалног хуманитарног сектора у Програму заштите и Програму преноса готовине. Реализација пројектних активности се одвија кроз рад двије Радне групе, чији чланови размјењују искуства и вјештине, те раде на креирању модула обуке и креирању документа који ће садржати концептуалне и практичне информације о методама, модалитетима и најбољим праксама у оквиру Програма заштите и Програма преноса готовине.

У првом дијелу састанка представљене су информације о пројектним активностима партнерских националних друштава које су реализоване у претходном периоду, а што је генерално оцијењено као веома солидан ниво имплементације, посебно имајући у виду препреке за мобилност у пројекту узроковане пандемијом ЦОВИД-19. Потом се разговарало о планираним пројектним активностима у наредном периоду: размјена особља партнерских националних друштава која учествују у пројекту, организовање састанка размјене вјештина, оргнизовање обуке примјене практичног знања и припреме онлине модула обуке, састанак ширења информација о пројектним резултатима те одржавање наредних састанака чланова Управног одбора и чланова пројектног менаџмент тима, као и извјештавање. Након састанка учесници су имали прилику да заједно разгледају знаменитости у старом дијелу Истанбула.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер