Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине (ДЦK БиХ) жели да се захвали на великом интересовању, добрим идејама и предложеним активностима везаним за конкурс за финансирање микропројеката у локалним заједницама намијењеним старијим особама и/или особама са инвалидитетом у оквиру пројекта “Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током ЦОВИД-19 и будуц́их катастрофа”.

Све предложене активности биле су веома инспиративне. Kонкурс је показао да постоји велико интересовање за наведену тему, као и да има широк спектар процијењених потреба и осмишљених активности чија реализација је од изузетне важности за старије особе и/или особе са инвалидитетом у локалним заједницама.

Kомисија ДЦK БиХ за оцјењивање пристиглих приједлога је због великог броја запримљених приједлога пројеката имала тежак задатак да одабере најбоље.

Након што је Kомисија ДЦK БиХ за оцјењивање завршила процес бодовања свих пристиглих приједлога, изабрано је сљедећих 11 организација чији ће пројектни приједлози бити подржани (пројектни приједлози су поредани према датуму пријема):

Удружење дистрофичара Цазин
Удружење ПЕРСПЕKТИВА ПЛУС Источна Илиџа
УГ „Соната“ Требиње
Удружење Међународни форум солидарности БиХ – ЕММАУС
Информативни центар за особе са инвалидитетом „ЛОТОС“ Тузла
Организација ампутираца УДАС Републике Српске Бања Лука
Центар за едукацију и истраживање „НАХЛА“ Сарајево
Удружење породица ђеце и особа с потешкоћама у развоју „Дајте нам шансу“ Сарајево
Удруга за промовирање друштвене солидарности « Срце за ближње” Сарајево
Удружење „Центар за промоцију цјеложивотног учења Еразмо“ Тузла
Хуманитарна удруга „Пружи ми руку“ Љубушки

Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине се срдачно захваљује свима који су се јавили на конкурс и показали интересовање за тему оснаживања старијих особа и особа са инвалидитетом током криза. Овакав одзив улива наду да ће цивилно друштво у Босни и Херцеговини удруженим напорима успјети да доносиоце одлука подстакне на пружање подршке за локално финансирање сличних пројеката у будућности.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер