Дана 01.02.2023. године у сједишту Друштва Црвеног крста/крижа БиХ (ДЦK БиХ) генерални секретар ДЦK БиХ Рајко Лазић и шеф Делегације Међународног комитета Црвеног крста/крижа (МKЦK) у БиХ Елмир Цамић су разговарали о правцима заједничког ђеловања у оквиру континуиране сарадње и подршке Делегације МKЦK у БиХ у сљедећим програмским активностима:

Јачање капацитета Службе тражења за Обнављање породичних веза и оснаживање сарадње са Институтом за нестале особе БиХ те подршке породицама још више од 7.000 несталих из рата; Даље позиционирање и промоција акције Црвеног крста/крижа кроз ангажман дисеминатора и младих волонтера; Искорак у капацитету за учинковите јавне комуникације; Активности на подизању свијести од минске опасности по становништво БиХ и мигранте; Јачање капацитета за психосоцијалну подршку корисницима, волонтерима и особљу Црвеног крста/крижа; те Институционални развој ДЦK БиХ кроз проведбу Развојног плана ДЦK БиХ.

За активности у склопу наведених програмских области, МKЦK је за 2023. годину осигурао буџет у износу од 613.967,00 KМ, што је од великог значаја за ДЦK БиХ и његове саставне дијелове Црвени крст Републике Српске, Црвени криж Федерације БиХ и Црвени крст/криж Брчко дистрикта БиХ.

ДЦK БиХ се суочава са бројним изазовима, укључујући и економску кризу која највише погађа социјално угрожене категорије становништва те је важно да се, уз подршку партнера из Покрета Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца и других донатора, што више оснаже капацитети ДЦK БиХ за помоћ домаћем становништву и свим рањивим људима у стању хуманитарне потребе у Босни и Херцеговини.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер