Друштво Црвеног крста/крижа БиХ покренуло је апел за помоћ угроженом становништву Словеније усљед разорних непогода које су погодиле ту земљу.

С тим у вези активиран је хуманитарни број 17023, чијим позивањем донирате 2 KМ, а покренут је и намјенски хуманитарни рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ове земље.

(Средства се могу уплатити на жиро рачун од Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број 1340011130004680, назив банке: АСА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.)

Такођер, Црвени криж Федерације БиХ формирао је и јединицу за брзи одговор која је спремна, посредством Дрштва Црвеног кртс/крижа БиХ, отпутовати у мисију и пружити подршку тимовима на терену. Ријеч је о јединици за напредну прву помоћ, психосоцијалну подршку, процјену, планирање и координацију у саставу од 12 чланова, углавном медицинског особља различитих специјалности.

Треба истаћи и да је Друштво Црвеног крста/крижа БиХ заједно са својим ентитетским организацијама – Црвеним крижем Федерације БиХ и Црвеним крстом Републике Српске те Црвеним крстом/крижем Брчко дистрикта БиХ од самог почетка у комуникацији са уредима у Словенији.

Kако се не би догодило да значајне количине хуманитарне помоћи, која није тражена остану неискориштене у складиштима те због отежаног транспорта з ове двије земље истичу како је најбоље прикупљати помоћ у виду новца, путем хуманитарног броја или рачуна, који ће се онда искористити локлано према потребама становништва које се убрзано мијењају.

Такођер, позивамо и друге невладине и каритативне организације, компаније и грађане БиХ да нам се придруже у овој заједничкој хуманој акцији.

За више информација будите слободни да нас контактирате.