Друштво Црвеног крста/крижа БиХ с обзиром на мандат и улогу Међународног Покрета Црвеног крижа и Црвеног полумјесеца гђе сва национална друштва ђелују јединствено запримило апел из Турског Црвеног полумјесеца у којем изражавају потребе у виду:

  1. Деке
  2. Kревети на расклапање
  3. Електричне гријалице
  4. Гријалице на гас
  5. Столице на расклапање за сједење и спавање
  6. Вреће за спавање
  7. Цераде – за стављање као подлога (различитих димензија)
  8. Цераде за винтеризацију/заштиту шатора (различитих димензија)  
  9. Соларни пуњачи/лампе
  10. Kухињски сетови

Из Црвеног полумјесеца Турске замолили су да не прикупљамо и не шаљемо прехрамбене и хигијенске производе, ођећу и сл. због чега су и послали званични списак потребних роба.

Акција прикупљања донација трајат ће 15 дана након чега ће бити испоручена Црвеном полумјесецу Турске.

Апел се упућује према свим компанијама, привредним субјектима али и грађанима који су у могућности пружити подршку кроз овакав вид помоћи.

Уколико сте у могућности донирати неке од горе поменутих артикала у циљу прикупљања и организираног слања донације према Турској, молимо вас контактирате локални Црвени криж у вашем мјесту.

Подсјећамо, Црвени криж у Босни и Херцеговини се укључио у подршку и покренуо хуманитарни број 17023 путем којег се могу донирати 2 KМ, те отворио намјенски жиро рачун 1340011130004680 код АСА Банке д.д. Сарајево, Фра Анђела Звиздовића 1/А 71000 Сарајево за уплате донација (прималац Друштво Црвеног крста/крижа БиХ, Kрањчевићева 2, 71000 Сарајево).