Дана 10.08.2023. године одржан је онлине састанак генералног секретара Друштва Црвеног крста/крижа БиХ Намика Хоџића и сарадника Хариса Магрџије и Жаклине Нинковић са представницима Црвеног полумјесеца Kраљевине Саудијске Арабије Абдулрахманом Алетхел и Хамодом Алрубаисх. Главна тема састанка је била успостављање партнерства између два сестринска национална друштва, а на основу контаката које је делегација Друштва Црвеног крста/крижа БиХ претходно остварила током боравка на 5. Kонсултативном састанку између ИЦИЦ и националних друштава Црвеног крста/крижа/ Црвеног полумјесеца одржаног у периоду од 22-26.06.2023. године у Џеди, Kраљевини Саудијској Арабији.

Током састанка је договорено да ће у наредном периоду представници Црвеног полумјесеца Kраљевине Саудијске Арабије контактирати сједиште Друштва Црвеног крста/крижа БиХ везано за конкретне пројектне активности као што је организовање обуке из прве помоћи за слијепе и слабовидне особе у БиХ те подршка пројекту обнове зграде сједишта Друштва ЦK БиХ.

Такође ће се у наредном периоду организовати састанак на коме ће се детаљније разговарати о областима сарадње од заједничког интереса и приступити изради и потписивању Меморандума о сарадњи.