Делегација Друштва Црвеног крста/крижа БиХ на челу са генералним секретаром Намиком Хоџићем те сарадницом за међународну сарадњу Жаклином Нинковић и секретаром Црвеног крижа опћине Ново Сарајево Асадом Kучевићем одржала је састанак са министром вањских послова Босне и Херцеговине Елмедином Kонаковићем.

На састанку је разговарано о улози, значају и активностима Друштва Црвеног крста/крижа БиХ. Чланови делегације ДЦK БиХ упознали су министра Kонаковића са законским оквиром који уређује правни положај, структуру и надлежности Друштва те нагласили како требају већу подршку институција БиХ за свој рад и активности, прије свега када је ријеч о финансирању.

Изражена је нада да ће до подршке и помоћи институција на државном нивоу доћи када је ријеч и о пројектима обнове зграда које су у власништву Друштва Црвеног крста/крижа БиХ као и рјешавању имовинско-правних спорова у Републици Хрватској, с нагласком на укњижбу имовине Друштва Црвеног крста/крижа БиХ и Црвеног крижа опћине Ново Сарајево у Лозицама код Дубровника.