Делегација Друштва Црвеног крста/крижа БиХ састала се са предсједавајућом Вијећа министара БиХ Борјаном Kришто.

Састанку су у име Друштва Црвеног крста/крижа БиХ присуствовали предсјендик и потпредсједници ДЦK БиХ - Марко Синановић, Милојко Грујичић и Рамиз Главић те генерални секретар ДЦK БиХ Намик Хоџић.

Делегација Друштва Црвеног крижа/крста информирала је предсједавајућу Kришто о активностима Црвеног крижа/крста, као организације од посебног друштвеног интереса за Босну и Херцеговину и све њене грађане.

Посебно је истакнут проблем недовољне финансијске подршке Националом друштву од стране институција власти БиХ, а предсједавајућа је упозната о актуелним капиталним пројектима као што су обнова зграде (националног споменика БиХ), повратак имовине у Лозицама, као и потреби за измјенама и допунама Закона о ДЦK БиХ.

Такођер, разговарано је о актуелним пројектима ДЦK БиХ чији је циљ оснаживање капацитета за припрему, одговор и опоравак од природних и других несрећа, јавно-здравствених пријетњи и побољшању социјалног положаја становништва у БиХ.

Предсједавајућа Kришто је истакла како Вијеће министара БиХ препознаје Друштво Црвеног крижа/крста БиХ као значајног партнера у рјешавању хуманитарних потреба становништва, посебно у случајевима природних и других несрећа и да ће у оквиру својих надлежности настојати помоћи Националном друштву у рјешавању претходно изнесених питања.