Завршна конференција Регионалног пројекта „Јачање отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом током COVID-19 и будућих катастрофа (RESOPP)“, који финансирају Европска унија и Аустријска развојна агенција а којим координира Црвени крст Србије, одржана је 04.04.2024. године у Палати Србије у Београду. Испред Босне и Херцеговине на Конференцији су учествовали представник Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине  Тијана Боровчанин, представник Удружења за помоћ и развој „ХАЈДЕ“ Надина Плех Сијерчић и координатор RESOPP пројекта испред Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине Жаклина Нинковић. У уводном дијелу Конференције присутним су се обратили: Генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић, Њ.Е. Амбасадор Аустрије у Републици Србији Christian Ебнер, представник Аустријског Црвеног крста/крижа Катарина Баничевић и  посебни савјетник министра испред Министарства за рад, запошљавање,  борачка и социјална питања Републике Србије Саша Вукотић. Затим је представник Федералног министарства за социјална питања, здравље, његу и заштиту потрошача Christoph Ангстер представио Закључке и Декларацију са „Међународне конференције о правима старијих особа“ одржане у периоду од 29.11-01.12.2023. године у Бечу.  Представник Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације (СЗО) у Копенхагену Yongyie Yon је одржао презентацију на тему „Здраво старење и декада здравог старења СЗО“. Пројектни координатор Регионалног пројекта RESOPP испред Црвеног крста Србије Наташа Тодоровић је потом представила постигнуте резултате и изазове током трогодишње реализације пројекта. Модератор јутарње сесије је била помоћница повјеренице за заштиту равноправности Републике Србије Татјана Пријић.

Током Конференције представници шеснаест партнерских организација из шест пројектних локација: Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Сјеверна Македонија и Србија су представили постигнуте резултате, као и главне препреке и рјешења за уочене изазове у проведби пројектних активности, те стечено знање у оквиру четири компоненте RESOPP пројекта:  1) Помоћ у готовини и ваучерима, 2) Ментално здравље и здраво старење, 3) Јачање локалних заједница кроз подршку микрогрантовима организација цивилног друштва и 4) Истраживање и заговарање: системи дугорочне његе. У презентацију Босне и Херцеговине приказане су пројектне активности које су заједнички реализовале двије партнерске организације  Удружења за помоћ и развој „ХАЈДЕ“ и Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине. На Конференцији су такође представљени резултати истраживања везано за дугорочну његу,  а такође су размијењене добре праксе у имплементацији овог регионалног пројекта као и препоруке за доносиоце одлука.

Наредног дана, 05.04.2024. године, у Кући људских права у Београду, одржан је састанак партнера који су учествовали у реализацији RESOPP пројекта. На састанку се разговарало о изради финансијског и наративног извјештаја. Такође су размијењене идеје везано за могуће заједничке апликације на позиве за пројекте намијењене циљним групама: старијим особама и особама са инвалидитетом у наредном периоду.