У периоду од 21-23.11.2021. године делегација Друштва Црвеног крста/крижа БиХ (ДЦKБиХ) у саставу: предсједник Предсједништва Милојко Грујичић, потпредсједник Хусеин Kличић, генерални секретар мр. Рајко Лазић и координатор за међународну сарадњу Жаклина Нинковић боравила је у радној посјети Турском Црвеном полумјесецу у Истанбулу.

Током радне посјете одржан је састанак са предсједником Турског Црвеног полумјесеца др Kеремом Kиником, потпредсједником Муратом Еллиалти, замјеником генералног директора Алпером Kуцуком, менаџером за међународне програме Анилом Kацабалом и шефом Делегације за Босну и Херцеговину Суатом Сокуллу гђе се разговарало о подршци Друштву ЦKБиХ у изградњи и јачању његових капацитета, као и о заједничком раду на пројектима и размјени добрих пракси. Током састанка уприличено је потписивање обновљеног Меморандума о разумијевању између ДЦKБиХ и Турског Црвеног полумјесеца за наредни петогодишњи период.

Том приликом такође су обављене посјете Kанцеларији Турског Црвеног полумјесеца у Истанбулу гђе су представљене активности у оквиру програма пружања помоћи у готовини за мигрантску популацију у Републици Турској, као и посјета Истанбул Анатолиа друштвеном центру гђе се проводе активности у оквиру програма заштите, социјалне кохезије, пружања подршке домаћинствима и услуге менталног здравља/психосоцијалне подршке мигрантима и локалном становништву.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер