У периоду од 24. до 27.05.2022. године у Сарајеву Ођел за здравство Међународне федерације друштава Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца за Европу организовао је тренинг тренера из области Здравље у кризним ситуацијама за балканска национална друштва.

Циљ тренинга био је проширити знања и оснажити вјештине здравственог особља у националним друштвима како би правилно и правовремено реаговали у кризним сиутацијама, а посебно оним које представљају ризик за здравље.

На тренингу су учествовали представници Црвеног крста Црне Горе, Црвеног крста Србије, Црвеног крста Сјеверне Македоније, Црвеног крста Албаније, као и Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине. Испред ДЦK БиХ учешће су узели Медина Селимић и Букејловић др Јасмина.

Теме тренинга биле су здравље у локалним заједницама, контрола епидемија и мобилизација волонтера и локалних заједница у кризним ситуацијама, Спхере стандарди, процјена здравствених потреба, WАСХ програм (вода, санитација и хигијена), одговорности заједнице у кризним ситуацијама.

У наредном периоду очекује нас унапређење рада из Програма здравства и још боља координација националних друштава у региону уз подршку МФДЦKЦП као глобалног хуманитарног актера.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер