Дисеминација подразумијева ширење знања о међународном хуманитарном праву, основним принципима Покрета и другим хуманитарним вриједностима.

Хуманитарне вриједности које промовише Покрет су:

  • заштита живота, здравља и људског достојанства;
  • поштовање људског бића;
  • не правити разлике према националној, расној и полној припадности, религијским вјеровањима, класним и политичким ставовима;
  • међусобно разумијевање, пријатељство, сарадња и трајни мир међу људима;
  • волонтерске услуге.

Три међународно призната знака која користе национална друштва широм свијета су Црвени крст, Црвени полумјесец и Црвени кристал.

Једно национално друштво (једна држава) може користити само један знак.

Дисеминација у структури ДЦК БиХ обавља се континуирано, а циљна група су најчешће млади, волонтери и особље Црвеног крста.

Структура ДЦК БиХ велику пажњу поклања обиљежавању 8. маја - Свјетског дана Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, као и Недјеље Црвеног крста (8-15. маја). У овом периоду интензивирају се програмске активности. Посебна пажња се посвећује промоцији Црвеног крста у јавности. То је вријеме када се раде бројна предавања у школама и промоције на градским трговима, као и ТВ и радио емисије посвећене Црвеном крсту. ЦКРС сваке године 8. маја организује подјелу беби-пакета бебама рођеним на Свјетски дан Црвеног крста. Такође, овим се поводом штампају маркице Црвеног крста (поштанска и грађанска) које се у току Недјеље пуштају у промет. Сврха свих активности које се у Недјељи проводе јесте да се што шира јавност упозна с организацијом Црвеног крста, као и да се придобије што више нових чланова, волонтера и донатора.