У периоду од 16-20.02.2023. године координатори за младе и контакт особе за младе у сједишту Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине (ДЦK БиХ) Медина Селимић и Ивана Грујић присуствовале су 4. СЕYН састанку (састанак мреже младих Југоисточне Европе). 4. СЕYН састанку је присуствовало 11 националних друштава Црвеног крста/крижа Шпаније, Португала, Италије, Црне Горе, Србије, Андоре, Хрватске, Румуније, Бугарске, Монака и Босне и Херцеговине.

Узимајући у обзир да се претходни СЕYН састанак одржао током 2018. године, мрежа младих је имала дужи период неактивности (током 2021. године мрежа је поновно активирана од стране неколико националних друштава) те је циљ састанка био реактивација мреже младих Југоисточне Европе, као и рад на тренутном ђелокругу рада и усвајању истог, како би се мрежа несметано развијала и ђеловала. Током тродневног састанка извршене су измјене постојећег ђелокруга рада, те се посљедњи дан састанка исти једногласно и усвојио.

Том приликом представнице ДЦK БиХ су исказале интересовање да ДЦK БиХ буде дио прве ротације координацијског тијела мреже младих за мандатни период од двије године, сматрајући да то може бити изузетна прилика за умрежавање са осталим националним друштвима са подручја Југоисточне Европе, као и могућност да дамо допринос ђеловању и раду мреже младих.

СЕYН састанак је такође пружио прилику да присутна национална друштва дискутују о предстојећем састанку младих у оквиру 14. Медитеранске конференције друштава Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца, те су предложени одређени приоритети подручја рада младих да буду дио дневног реда, као и Декларације која ће се усвојити на састанку младих у оквиру 14. Медитеранске конференције.