Данас је у сједишту Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине одржан координацијски састанак представника Свјетске здравствене организације (СЗО), уреда у БиХ и Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине.

Здравље у кризним ситуацијама била је главна тема састанка, гд‌је су сви присутни истакли значај развијања ове области. Такођер потписаним споразумом о сарадњи између ИФРЦ-а и Свјетске здравствене организације национална друштва Црвеног крста/крижа и Црвеног полумјесеца и канцеларије СЗО у државама предодредиле су се заједничкој сарадњи у области здравља у кризама, превенцији и контроли епидемија и пандемија те подизању свијести становништва о значају редовне имунизације.

Договорено је да ће се у наредном периоду кренути са израдом заједничких пројеката у области јавног здравља, као и размјене експертизе кроз различите активности.

Један од закључака састанка био је и конкретнија сарадња са здравственим властима у Босни и Херцеговини, а у циљу развијања конкретних планова акције за заштиту здравља у локалним заједницама.

На састанку је такођер било и ријечи о заједничкој организацији Свјетског дана здравља, здруженој press конференцији, као и активностима за будућу сарадњу.