На позив Хрватског Црвеног крижа у дводневној радној посјети (30.9. –1.10.2021.) у Загребу и на отоку Kрку боравиле су делегације Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине и Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине.

Делегације Друштва Црвеног крста/крижа БиХ (ДЦKБиХ) и Црвеног крижа Федерације БиХ су учествовале на сједници Главног одбора Хрватског Црвеног крижа у Загребу (30.9.2021.). Милојко Грујичић, предсједник Предсједништва ДЦKБиХ захвалио је домаћинима на пријему, те истакао: „Руководили смо се слоганом Kомшије помажу прве, те смо прикупили око 100.000 еура за настрадале у потресу. Нисмо заборавили вашу помоћ када су наше подручје захватиле поплаве. Надам се да ћемо наставити са сарадњом и заједничким пројектима наших организација“.

Делегације Друштва Црвеног крста/крижа БиХ (ДЦKБиХ) и Црвеног крижа Федерације БиХ су учествовале и на свечаности обиљежавања 25 година Службе спашавања живота на води и еколошке заштите приобаља у Башкој на отоку Kрку (1.10.2021.), те у посјети градској организацији Црвеног крижа Града Kрка.

У радној посјети Хрватском Црвеном крижу, делегација Друштва Црвеног крста/крижа БиХ била је у саставу: Милојко Грујичић, предсједник Предсједништва ДЦKБиХ, др. сц. Драго Мартиновић, потпредсједник ДЦKБиХ и мр. Рајко Лазић, генерални секретар ДЦKБìХ, а делегација Црвеног крижа Федерације БиХ била је у саставу: Марко Синановић, предсједник Предсједништва Црвеног крижа Федерације БиХ и Намик Хоџић, секретар Црвеног крижа Федерације БиХ.

 

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер