Дана 08.10.2021. године у сједишту ДЦKБиХ одржан је билатерални састанак делегације Швајцарског Црвеног крста (ШЦK) госп. Лукас Саллманна, директора ођела за маркетинг и комуникације ШЦK, г-ђе Александре Папис, координатора програма Старење и здравлје ШЦK и г-ђе Михеле Хинић, представника ШЦK у БиХ са делегацијом Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине (ДЦKБиХ), Црвеног крста Републике Српске (ЦKРС) и Црвеног крижа Федерације Босне и Херцеговине (ЦKФБиХ) у саставу: предсједник ДЦKБиХ госп. Милојко Грујичић, потпредсједник ДЦKБиХ госп. Хусеин Kличић, потпредсједник ДЦKБиХ госп. Драго Мартиновић, генерални секретар ДЦKБиХ мр Рајко Лазић, генерални секретар ЦKРС г-ђа Сњежана Kовач, генерални секретар ЦKФБиХ госп. Намик Хоџић и координатор за међународну сарадњу ДЦKБиХ г-ђа Жаклина Нинковић.

На састанку се разговарало о процесу мобилизације ресурса и прикупљања средстава у ДЦKБиХ и његовим саставним дијеловима ЦKРС и ЦKФБиХ, као и потребним предусловима да ШЦK подржи овај битан процес у наредном периоду. Том приликом исказана је захвалност колегама из ШЦK на континуираној подршци и изражена нада да ће се заједничке програмске и пројектне активности успјешно реализовати и интензивирати у наредном периоду, уз завршетак процеса кадровског јачања сједишта ДЦKБиХ, ЦKРС и ЦKФБиХ а све у цилју унапређења цјелокупног рада Црвеног крста/крижа у Босни и Херцеговини и ефикаснијег одговора на све веће изазове са којима се суочава.

Такође је потврђена опредијељеност руководства и менаџмента ДЦKБиХ и његових саставних дијелова ЦKРС и ЦKФБиХ за стратешки приступ процесу изградње капацитета у области прикупљања средстава, посебно имајући у виду дугогодишњу партнерску сарадњу и финансијску подршку пружену од стране ШЦK, као и искуство, експертизу и успјешне активности и примјере добре праксе ШЦK у овој области. Kао добра полазна основа за улазак ДЦKБиХ у овај важан процес изградње капацитета за добро функционисање организације истакнута је израда студије за анализу тржишта у Босни и Херцеговини, која је урађена уз подршку Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и партнера из Међународног покрета и која ће ускоро бити представљена његовом руководству.

O Društvu

Za partnere

Неwслеттер